Raadsheer

S c h a a k v e r e n i g i n g
♗ De Raadsheer
A m s t e r d a m
Anno 1922

Gisteravond was alweer de laatste ronde van de interne competitie in het jaar 2018 en daarmee is de winterkampioen bekend. Het zal weinig verbazing wekken dat dat Ramon is. Hij hoefde er in de laatste ronde niet veel meer voor te doen, want zijn voorsprong was riant. Bovendien speelde hij extern en streek direct de daarbij horende bonuspunten op. De nummers 2 en 3 speelden wel intern, en nog tegen elkaar bovendien. Wim en Jack maakten er een lange partij van met wisselende kansen. Uiteindelijk bereikte Jack een gewonnen eindspel, maar hij koos daarin de verkeerde afwikkeling en moest alsnog in remise berusten. Daarachter komt Rinus opzetten. Hij begon het seizoen slecht met een paar nederlagen, maar in de laatste weken rijgt hij de punten aaneen. Inmiddels staat hij op de vijfde plaats en heeft hij de vierde plek van Olaf in het vizier.

De top van groep 2 staat nog dicht bij elkaar. Na de vorige ronde leidde hier Douwe-Jan, maar hij kwam niet verder dan remise en zag Menno, die een knappe overwinning boekte op Arnold, op de valreep nog voorbij komen. Ook Anjo en Arnold zitten nog op schootsafstand. In groep 3 speelden de bovenste twee spelers tegen elkaar. Koploper Casper had in de afgelopen weken zijn voorsprong op Cilia zien slinken, maar met een overwinning stelde hij orde op zaken. Cilia blijft wel 2e in deze groep, nog voor Maurice.

Volgende week sluiten we het jaar af met de eerste ronde van De Raadsheercup. De woensdag daarna is het 2e kerstdag en dus geen clubavond, waarna we op woensdag 2 januari volgens traditie het nieuwe jaar in zullen luiden met het snelschaakkampioenschap en de Stamhouderscup.