Schaakvereniging De Raadsheer
anno 1922

IMG 3969 geknipt 40

De 11e editie van het Raadsheer Kattenburger Open is gewonnen door Kedem Gutkind. Met 6 uit 7 bleef hij 3 concurrenten een halfje voor en mocht van voorzitter Olaf Cliteur naast een geldprijs de beker in ontvangst nemen. Tevens wordt hij voor een jaar eigenaar van de wisseltrofee. Evert Jan Straat, Peter Poncin en Martin Heijlman behaalden ieder een score van 5½ uit 7 maar werden resp. tweede, derde en vierde op basis van hun TPR.

Winnaar van de B-groep (Rating tot 1750) werd dit jaar Gijs Markus met 3½ uit 7. Ailko van der Veen, Ruud Neumeijer en Peter Elisen eindigden in deze groep als tweede, derde en vierde. Allen met hetzelfde aantal punten als Gijs. Ook in deze groep gaf de TPR de doorslag.

Tenslotte dank aan Arno Eliëns die op een uitstekende wijze Gerie Opgenhaffen als wedstrijdleider verving.

Zo ongemerkt is het einde van het seizoen naderbij geslopen, want er zijn nu nog maar 2 interne rondes te spelen. De strijd om het kampioenschaap gaat nog tussen 2 mensen. Ramon en Jack hebben namelijk een enorme voorsprong op de rest. De laatste weken heeft Ramon een voorsprong gepakt, maar wie van de 2 uiteindelijk met de hoofdprijs aan de haalt gaat, is nog onduidelijk want het verschil is kleiner dan een winstpartij. De strijd om de derde plaats is nog wel spannend, want het viertal Wim, Harmen, Gerie en Rinus staat dicht bij elkaar, waarbij Wim de beste papieren heeft. In groep 2 kan Douwe de winst niet meer ontgaan. Zijn voorsprong op het achtervolgende peloton (Peter, Menno en Arnold) is namelijk niet meer te dichten. In de derde groep strijden nog 3 mensen om de ereplaatsen. Simon, Victor en Cilia (in die volgorde) ontlopen elkaar niet veel.

Afgelopen woensdag was ook de laatste externe thuiswedstrijd van het seizoen. Raadsheer 1 behaalde een knap gelijkspel tegen het razend sterke VAS. Daarmee eindigt het eerste na een lang seizoen (waarschijnlijk) op een derde plaats in de hoofdklasse. Een uitstekend resultaat als je de kracht van de tegenstanders in ogenschouw neemt.

Raadsheer 1 VAS 5 4 4 individueel

Aanstaande zondag (19 mei) is de laatste ronde van het Kattenburger Open. Deze begint zoals altijd om 13:00 uur.

Wegens een welverdiende vakantie van de wedstrijdleider kan het zijn dat niet alle deelnemers de gebruikelijke herinnering hebben ontvangen. In deze laatste ronde valt er geen halfje meer te krijgen bij afwezigheid. Toch willen we graag weten als je er niet bent, anders komt er iemand voor niks en dat is voor niemand leuk. Afmelden kan tot vrijdagmiddag 17 mei om 17:30 uur op dit afwijkende(!) adres.