Raadsheer 1 speelt in het seizoen 2019-2020 in de Hoofdklasse.

Uitslagen en standen op de site van de SGA

• Teamleden
  • Boven IJ 1 - Raadsheer 1 2½-5½
  • Raadsheer 1 - Amsterdam West 1 4-4

Henri Amand

Ramon van Beemdelust

Olaf Cliteur

Stephan Geuljans

Simon Groot

Tobias Kabos

Vincent Visser

Martijn Woudsma

Teamleider: Gerie Opgenhaffen

2019 10 08 Boven IJ 1 Raadsheer 1 Individueel 2

Raadsheer 1 begint het seizoen goed in de SGA Hoofdklasse. Met een ruime zege werd  Boven IJ 1 in Noord verslagen

Het nieuwe seizoen is begonnen, maar we weten dat het dit jaar moeilijker zal zijn dan vorig jaar. Hing speelt dit jaar niet meer voor ons en dat scheelt natuurlijk een slok op een borrel. Ook Mustapha heeft de club verlaten en Stephan heeft aangekondigd minder vaak te zullen spelen. Martijn speelt over het algemeen alleen thuis. En dan moest Ramon tot zijn verdriet ook nog werken; dat viel niet te verzetten. Gelukkig is Henri terug op het oude nest. Maar toch hadden we al twee invallers nodig. Daarvoor waren Noorderlingen gevraagd: Wim en Rinus. Voor Rinus best raar, want hij speelde tegen zijn eigen club: op zaterdag speelt hij voor Boven IJ. En tot overmaat van ramp werd Vincent ook nog eens ziek, waardoor Gerie zelf moest spelen. Daardoor kan er niet te veel over de partijen gezegd worden.

En toch ging het gelukkig goed. Gelukkig maar, want met alle respect: deze tegenstander moest te doen zijn. Tobias schrijft het volgende:

Een moeizaam begin: we kwamen snel 1-0 achter; Rinus was als eerste klaar en had verloren. Daarna ging het lange tijd gelijk op en dacht ik dat we op 4-4 afstevenden. Bij een stand van 2½-2½ stond Simon heel goed, mijn stelling was onduidelijk (misschien ietsje beter voor mij) en Olaf stond verloren. Toen mijn tegenstander de fout inging, dacht ik het winnende halfje binnen gehaald te hebben want Simon won inderdaad, maar Olaf maakte een comeback en zorgde zelfs nog voor de 5½-2½!

Daar ben ik weer. Tja, dat ging dus goed. Goed ook om te zien dat good old Peter Sassen nog steeds een goed potje kan schaken. Onze eigen Ron van Dijk speelt voor deze club extern en hield Stephan op remise. En Jan Rot is een trouwe deelnemer aan het Kattenburger Open. Rinus gaf helaas al snel een stuk tegen hem weg. Op 23 oktober spelen we al weer: thuis tegen Amsterdam-West. Vanwege een korte vakantie ben ik er dan niet bij, dus ik zou zeggen: alvast succes!

Stand en Uitslagen SGA Hoofdklasse

01a

Ons eerste begon met een 1-0 voorsprong. Simon had zijn partij vooruit gespeeld en gewonnen. Deze stand bleef heel lang op het scorebord. Tobias zorgde voor de eerste winst van de avond en leek het met 2-0 de goede kant op te gaan. Maar nederlagen van Vincent en Henri brachten West weer op gelijke hoogte. Wim won: 3-2, Olaf verloor: 3-3, Martijn won 4-3 en Ramon verloor zodat 4-4 de eindstand werd.

Al met al een spannende wedstrijd zonder remises met boeiende en interessante partijen die eindigde met een gelijkspel.

2019 10 23 RH 1 Adam West 1 Scorebord

Stand en Uitslagen