Raadsheer

S c h a a k v e r e n i g i n g
♗ De Raadsheer
A m s t e r d a m
Anno 1922

VincentMet nog één ronde voor de interne competitie te gaan is de kampioen bekend: Ramon is niet meer in te halen en prolongeert zijn kampioenschap.HIj was dit jaar opnieuw de sterkste: klasse.

En met slechts 10 minuten als totale speeltijd tegen 1 uur en 40 minuten voor Victor Bartman (omdat Vincent in groep 1 speelt en Victor in groep 3) wist Vincent toch de overwinning veilig te stellen en is daarmee een vol jaar de houder van de Raadsheercup. 

Voor beiden: proficiat!

ramon

Ramon moest op 30 mei werken en kon dus theoretisch nog in gevaar komen. Zijn grote concurrent, Olaf, speelde echter remise tegen Wim en daarmee bleef de achterstand op Ramon te groot om in één ronde in te halen. Hans was er ook niet, maar blijft op de derde plaats staan. Hij kan de tweede plek van Olaf nog bedreigen. Hoe dan ook vormen zij het podium. Want Wim is vierde, wat er volgende week ook gebeurt. De vijfde plaats in nu weer voor Rinus omdat hij van Menno won, maar of hij die plaats houdt is nog geen uitgemaakte zaak.

Maar in de groepen 2 en 3 is de strijd nog volop gaande. Jack won alweer en hij heeft inmiddels een indrukwekkend scoringspercentage van 81,3%. Daarmee haalde hij ook met een banddikte Peter in, die heel erg lang op kop heeft gestaan. Peter was op vakantie. Maar het verschil is zó klein, dat alleen een sterkere of zwakkere tegenstander al uit kan maken. Door zijn verlies is Menno nu voor de derde plaats ingehaald door Jaap, die er - heel uitzonderlijk voor zijn doen - niet was. Maar ook dit verschil is minimaal.

Gerben verloor van Jack, wat geen schande is. Desondanks staat hij nog steeds aan de leiding in groep 3. Maar de concurrentie zit hem echt op de hielen. Frans speelde een knappe remise tegen Harmen en Victor kreeg 2/3 omdat hij voor de Raadsheercup speelde.

En Vincent won dus de Raadsheercup. Door zijn drukke werkzaamheden kon hij bijna niet intern spelen, maar hier gaf hij dus zijn visitekaartje af. Goede voorbereiding en snel spelen in de opening hielpen hem. Een hele mooie prestatie. Maar dat kan ook gezegd worden van Victor. Hij verloor weliswaar, maar hij heeft toch heel wat potentiële kanshebbers laten sneuvelen en heeft dus prima gespeeld.

En ja: op 6 juni is dus de laatste interne speelavond. Daarna opent de Poort nog twee weken de poorten voor de SGA-rapidcompetitie, maar er is dus geen interne meer. Op 4 juli begint de zomercompetitie in de Boulevard.