Raadsheer

S c h a a k v e r e n i g i n g
♗ De Raadsheer
A m s t e r d a m
Anno 1922

Het wordt weer tijd om iets te melden over de interne competitie 2023/2024. Er zijn inmiddels 10 ronden gespeeld, wat wil zeggen dat we al weer bijna op een derde van de competitie zitten. We zien al weer een tijdje het vertrouwde beeld dat Olaf de stand aanvoert. Maar toch lijkt hij dit jaar niet oppermachtig. Hij heeft weliswaar nog geen partij verloren, maar al wel vier remises gespeeld. Daarmee heeft hij een score van 75%. Hetzelfde percentage heeft Hans, die hem op de tweede plaats op de hielen zit. Lekker spannend dus! De derde plaats is op dit moment voor Rinus, die daarmee ook de koploper is van groep 2. Na een goede start van het seizoen staat Harmen nu vierde en de top 5 wordt compleet gemaakt met Gerie, die de strijd om groep 2 voor dit moment voert met Rinus. Maar Rinus won de onderlinge partij, dus hij staat terecht op kop. De onderlinge verschillen zijn nog wel heel klein en er kan - en zal waarschijnlijk - nog heel veel gebeuren.  Het zou b.v. mooi zijn als Alexander vaker intern speelt, want dan kan hij zeker een bedreiging vormen en ook Wim is gelukkig weer begonnen. Maar het is ook nog voor anderen mogelijk om langszij te komen.

De eerste twee plaatsen van groep 2 zijn genoemd; Douwe Jan volgt nu op de derde plek. Maar Bart is niet ver weg. De leiding in groep 3 is nu in handen van onze penningmeester, Gerben. Hij speelt goed, maar heeft het nadeel dat hij later in het seizoen vaak wat minder kan spelen. De tweede plaats is voor Simon (B), die gelukkig weer terug is op de club en laat zien dat hij het schaken bepaald nog niet verleerd is. Wel staat hij exact gelijk met Fred, die dit seizoen ook serieuze plannen lijkt te hebben. Maar ze kunnen er nog niet gerust op zijn, want b.v. Pepijn is ook nog in de achtervolging. 

Woensdag 22 november wordt weer de eerste ronde voor de Raadsheercup gespeeld. Voor wie het niet weet: dat is een afvalrace , waarbij spelers uit hogere groepen spelen met behoorlijke handicaps (45 minuten per groep minder tijd en bij remise liggen ze eruit). Altijd heel leuk, maar een hoge opkomst zou het helemaal leuk maken!