Raadsheer

S c h a a k v e r e n i g i n g
♗ De Raadsheer
A m s t e r d a m
Anno 1922

Nadat op 7 september de simultaan tegen Manuel Bosboom op het programma stond, werd op 14 september het interne seizoen 2022/2023 geopend. Het was gelijk een leuke, drukke avond met 27 spelers. We konden vier nieuwe spelers welkom heten: Laurens Nette (hij had al wel in de zomercompetitie gespeeld), Reitze Brouwer (hij speelt bij Amsterdam-West), Piet Hofstee (was al eerder lid) en Jonas Dornieden (een sympathieke en sterke Zwitserse schaker die in Amsterdam studeert). Laurens  is ingedeeld in groep 3, Reitze en Piet in groep 2 en Jonas in groep 1.

We beginnen het seizoen altijd door drie ronden Zwitsers te spelen, maar de stand wordt wel "Keizer" gemaakt. Dat levert vooral aan het begin van de competitie opmerkelijke beelden op. De eerste koploper is Peter Bosschieter! Ik weet niet of hij dat in zijn lange lidmaatschap van de Raadsheer al eens eerder heeft meegemaakt. Hij won dan ook knap van niemand minder dan Wim Postema. Ook Cilia verraste door van Egecan te winnen en daarmee staat zij dan ook tweede. De winst van Jeroen Visser op Louis was ook tegen de ratingverwachting. Knappe remises waren er van Henny tegen Hans Radder en van Victor tegen Gerie.  

Woensdag 21 september is deels gereserveerd voor het Schaak-Off en ook is dan de eerste avond van de rapidcompetitie. De "gewone" interne gaat dan de 28e weer verder.