Raadsheer

S c h a a k v e r e n i g i n g
♗ De Raadsheer
A m s t e r d a m
Anno 1922

Op 15 september hebben we al weer de derde ronde gespeeld; voor de derde en laatste keer Zwitsers ingedeeld. Opnieuw waren er 20 mensen; dat is een mooi aantal maar het mogen er nog best meer worden. We missen nog een aantal vaste deelnemers; hopelijk komen zij nog. Wel konden wij opnieuw een debutant verwelkomen: Sanchit Jureja. Hij had zich per mail aangemeld en we weten dat het vroeger een sterke jeugdspeler was. Het kwam er tegen Wim nog niet gelijk uit, maar dat gaat vast nog komen. Welcome Sanchit; we hope to see you back!

We hebben onze derde koploper en dat is iemand die we vaak op die plaats zien: Ramon. Hij won van Menno en de nummers 1 en 2 tot dan toe - Olaf en Hans - speelden remise. Hierdoor pakt Ramon de kop, gevolgd door Olaf. Op de derde plek zien we wel een verrassing: onze nieuwe aanwinst Jeroen won opnieuw en nog wel van Jop! Nu had Jop wel een offday, maar het is toch geen geringe prestatie. De vierde plaats is nu voor Rinus, die ook won en groep 2 nu leidt want Menno zakte terug door zijn verlies. De vijfde plek is voor Hans.

Groep 2 wordt nu dus geleid door Rinus, gevolgd door Douwe-Jan en Rob S. Ook Louis staat nog in de top-10. Jeroen leidt uiteraard groep 3. We wachten nog even af of dit wel de juiste groep is. Hij wordt gevolgd door Rob B die ook nog in de top-10 staat. Hij heeft twee knappe remises gespeeld, nu tegen Bart. Hein staat nu derde.

Uiteraard zegt de stand nu nog vrij weinig en zal er nog van alles veranderen. Volgende week (22 september) is de eerste avond van de rapidcompetitie en daarna gaan we verder met de interne en wordt er ook volgens het Keizersysteem ingedeeld.