Raadsheer

S c h a a k v e r e n i g i n g
♗ De Raadsheer
A m s t e r d a m
Anno 1922

Het seizoen 2019/2020 is van start gegaan! Op 4 september waren er 24 mensen aanwezig; een mooi begin van het nieuwe seizoen. Hopelijk vinden nog veel meer mensen dit jaar de weg naar de club. Voor het schaken en voor de gezelligheid.

De grootste verrassing van deze eerste ronde was eigenlijk de aanwezigheid van Jop Dekker. Jop heeft jarenlang niet meer intern meegespeeld, maar nu wil hij proberen om toch weer eens een aantal partijen te spelen. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Schaaktechnisch waren er eigenlijk geen grote verrassingen. De eerste drie ronden van het seizoen worden Zwitsers op rating ingedeeld en de "sterkere" speler won dan ook meestal. Er waren wel drie remises: Jaap hield Wim op remise, Casper deed dat met de kersverse groep 1-speler Douwe Jan en Gerben deed dat ook - een beetje tot zijn eigen verbazing - tegen Piet.

De eerste klassementsleider heet Hans Radder. Dat zegt natuurlijk nog heel weinig, maar zijn winst bracht de meeste punten op. Op de tweede plaats zien we zijn collega ex-kampioen van het inmiddels teloor gegane Donner: Peter van Nijen. Peter zit in groep 2, maar hoort daar waarschijnlijk niet echt thuis. Maar volgende week kan alles weer anders zijn. Dat is het aardige van zo'n nieuw seizoen: je kunt nog pijlsnel stijgen in de ranglijst. Maar ook dalen, dat is waar.