Raadsheer

S c h a a k v e r e n i g i n g
♗ De Raadsheer
A m s t e r d a m
Anno 1922

De strijd om het kampioenschap speelt zich eigenlijk vooral af tussen kampioen Ramon van Beemdelust en uitdager Jack Smith. Daarbij heeft Jack het voordeel van vaker spelen, maar hij speelt (en wint) ook als een tierelier. Dat doet Ramon ook, maar voorlopig heeft Jack het betere van de strijd. Het blijft echter spannend, want er zijn ook nog anderen die roet in het eten kunnen gooien. Zo staat Wim Postema nog steeds derde, alhoewel hij wel van Jack verloor. Harmen van der Ploeg heeft diverse malen niet gespeeld, maar toch houdt hij vast aan de vierde plek. De top 5 wordt nu compleet gemaakt door Gerie Opgenhaffen, die een aardige opmars heeft gemaakt. Veelvoudig clubkampioen Olaf Cliteur is de laatste tijd wat vaker afwezig waardoor hij wat terugzakte.

Direct na deze top 5 vinden we de koploper van groep 2: Douwe Jan Veltheer. Douwe Jan zat er al vele jaren tegenaan maar speelde net iets te weinig. Wel won hij meerdere jaren de Raadsheercup. Maar als hij dit jaar volhoudt moet het kampioenschap van groep 2 er in zitten.  Toch is hij er nog lang niet, want vooral Arnold Smallegoor volgt hem nog van nabij.  Daarachter volgt nog een heel stel, onder aanvoering van Menno Keuken.

De koploper van groep 3 is nu onze parttime barman Simon Bouwhuis. Hij is er vaak en scoort goed (meer dan 50%), wat een goede combinatie is om de groep te winnen. Hij wordt achtervolgd door Cilia van der Kamp, die nu vlak voor Casper Tepe staat. Casper is wat terugvallen en komt de laatste tijd minder, maar als hij weer gaat spelen is hij absoluut nog een kanshebber. Maar ook Victor Bartman en Willem Toutenhoofd liggen nog op de loer.