Raadsheer

S c h a a k v e r e n i g i n g
♗ De Raadsheer
A m s t e r d a m
Anno 1922

Het lijkt alsof het een rustig avondje was, die 28e november. Er werden maar zes interne partijen gespeeld en de laatste tijd zijn we dat niet meer gewend. Maar als je bedenkt dat er ook nog een achttal (het vijfde) en een viertal (voor de SGA-cup) thuis speelden én twee mensen niet speelden, dan valt het toch alles mee.

In de interne competitie gebeurde er weinig spannends. Ramon liep iets uit omdat hij extern speelde en Jack er niet was. Menno won van Douwe Jan, waardoor Menno klimt maar Douwe Jan blijft zesde. Wim speelde remise tegen Rinus en blijft derde; Olaf en Harmen blijven 4 en 5. In groep 3 is Cilia in opkomst. Voor de rest verwijs ik naar de stand.

Het vijfde won met 5-3, maar begon nochthans met een achterstand doordat Peter V verloor. Door niet op te geven maakte hij zijn sympathieke tegenstander nog erg nerveus, maar er was geen redden aan. Gelukkig trok Gerben het snel weer recht en teamcaptain Henny speelde remise. Er volgden nog een remise van Rob S en Casper won. Even leek het nog lastig, maar al gauw kwam het goed omdat Willem zijn partij mooi in winst omzette. Zowel Bert als Cilia leken wat minder te staan, maar beiden haalden nog een halfje uit het vuur.

Met het cupviertal ging het minder. Als regerend bekerhouder komen we dit jaar niet verder dan 1x spelen. En het begon zo goed voor ons: Vincent bekroonde een schitterende aanvalspartij op bord 4 met een verdiende winst. Misschien kun je dat eens laten zien, Vincent. Het duurde even, maar de volgende uitslag was verlies voor Mustapha op bord 3. Ramon deed de hoop opleven door op bord 1 een aanval te pareren waarna hij gewonnen kwam te staan. Maar helaas ging het bergafwaarts met Olaf op bord 2 en moest hij een 0 incasseren. Een gelijkspel dus, maar dan is de regel dat het resultaat van bord 4 wegvalt. Dat was dus jammer voor ons, maar mooi voor Espion. 

Volgende week is er Pepernotenschaak: een gezellige avond op Pakjesavond maar geen interne of externe competitie.