Raadsheer

S c h a a k v e r e n i g i n g
♗ De Raadsheer
A m s t e r d a m
Anno 1922

Raakte Gerben vorige week zijn koppositie in groep 3 nog kwijt aan Victor, deze week heeft hij hem al weer terug gepakt. In een onderling duel won hij van een van zijn concurrenten: Frans werd gedecideerd aan de kant gezet. Victor verloor van Peter N. en zakt daardoor een plaatsje. De verschillen tussen deze drie blijven echter klein en de laatste weken zullen beslissend zijn.

In groep 2 won Peter N dus en zijn voorsprong lijkt geruststellend op Menno (scoorde bonuspunten voor zijn externe optreden) en Jack (niet aanwezig). De achterstand van de rest is te groot om nog een rol van betekenis te gaan spelen.

De competitie is inmiddels aangeland in de 4e en laatste periode en omdat dan iedereen weer tegen iedereen kan spelen, stond er in groep 1 een echte topper op het menu: Ramon speelde tegen Olaf. Olaf kwam gevaarlijk binnen in de stelling van Ramon, maar hij kon met zijn koning weglopen, waarna Olaf het mat op g2 niet meer kon voorkomen. Voor Ramon een belangrijke overwinning, want hij breidde zijn voorsprong hiermee dusdanig uit dat hij het zich kan veroorloven om nog een ronde te missen. Op het vinkentouw zit overigens ook nog Hans die overtuigend won van Rinus en nog een gevaarlijke outsider is. Achter Hans valt een groot gat, dus deze drie zullen de bekers gaan verdelen.